Nikolay Rabov

Vikipediya saydından

Rusiya büükelçisi N.Rabov valkaneşlan tanıştı

Kasım ayın 22-dä Rusiya Kişinöv Büükelçisi Nikolay RÄBOV Gagauziyanın Valkaneş kasabasına bir gezi yaptı. Bu gezidä hem politika, hem ekonomika hem da kultura işleri bireri örüldülär.

Valkaneşº kasabasına geldii zaman Büükelçi Nikolay RÄBOV ilkin rayon administraţiya baºınnan Fedor TERZİylän hem Valkaneş primarı Konstantin BOZBEYlän buluştu. Burada Büükelçi N. RÄBOV açıkladı, ani onun gelişi “tarafımızın soţial-ekonomika durumunnan tanışmak”. Buna bakmadaan taa sora Büükelçi Pridnestrovyeylan hem Moldova-Rusiya ilişkilerinnän ilgili politika konularını da açıkladı. O urgulada, ani bu ilişkilär herzaman dostluk hem birtakımnık çerçevesidä oldular hem ileri dooru da olaceklar.

Rayon hem kasaba insannarın-nan buluşmaktan sora Rusiya Büükelçisi Valkaneşin 3-cü nomaralı rus şkolasına bir vizit yaptı. Burada onu tuz-ekmeklän karşladılar. Şkola öndercileri şkolaylan hem şkolada rus dilindä üürenmäk proşesinnän Canabisini tanıştırdılar.

Kendi tarafından Büükelçi şkolanın biblioteksına bir takım şkola kiyadı baaşladı.

Gezi programasına görä N. RÄBOVa Valkaneşin yanında bulunan Rusiya-Osmannı imperatorluu arasında cenglän ilgili anmak taşını gösterdilär.

Gezinin sonunda Büükelçi N. RÄBOV kasabada bulunan “Valkaneş” adlı serbest ekonomika bölgesinnän tanıştı.