PlayStation 2

Vikipediya saydından

Şablon:Infocaseta Consolă

PlayStation 2
PlayStation 2 controller

PlayStation 2, Sony tarafından 2000 yılında piyasaya sürülen 128 bitlik bir Oyun konsoludur. Sistem, PlayStation'ı takip ederek Sony'nin ikinci oyun konsolu olmuştur. İlk 128 bitlik konsol olmamasına (bu başlık 1998'de piyasaya sürülen Sega Dreamcast'e aittir) ve rakipleri GameCube, Xbox hem Xbox 360'ın daha sonra gelmesine raamen PlayStation 2, ilk PlayStation'ı geride bırakmayı başardı. Toplamda 106.000.000'dan fazla konsol daatıldı. Sistemi Kasım ay (noyabri) 2006'da PlayStation 3 takip edecekti ancak Sony, Büük ay (yanvar) 2013'e kadar PS2 konsolları üretmeye devam etti.

Tarih[diiştir | kaynağı değiştir]

Sony, PlayStation 2'yi 1 Mart 1999 tarihinde, Sega Dreamcast konsoluna, daha sonra da Nintendo'nun GameCube ve Xbox konsoluna rakip olarak duyurdu. Microsoft'tan. Dreamcast konsolu, Poyraz Amerika'da başarılı bir lansman gerçekleştirdi ve piyasaya sürülmesinden sonraki iki hafta içinde 500.000'den fazla satın alındı.

Dreamcast'in ABD'de piyasaya sürülmesinin ardından Sony, ikinci PlayStation'ı 20 Ceviz ay (sentâbri) 1999 tarihindeki Tokyo Game Show'da tanıttı. Sony, konsolların grafika yeteneklerini gösteren Gran Turismo 2000 (daha sonra Gran Turismo 3:A-Spec olarak piyasaya sürüldü) hem Tekken Tag Tournament dahil olmak üzere yakında çıkacak oyunların oynanabilir demolarını gösterdi.

PS2, Baba marta ay (mart) 1999'de Yaponiyada, Canavar ayın (oktâbri) Poyraz Amerikada ve Kasım ayın (noyabri) Evropada piyasaya sürüldü. İlk günde 250 million dolardan fazla deerde konsol, oyun ve aksesuar satılarak, konsolun 1998 piyasaya sürülmesinden bu yana Dreamcast'in 97 million dolarını geride bıraktı. Piyasaya sürüldükten sonra üretim gecikmeleri nedeniyle PlayStation 2 bulmak zorlaştı. Konsolu satın almanın bir başka yolu da Ebay gibi çevrimiçi maazalardan geçiyordu; burada insannar konsol için 1.000 dolara kadar para ödüyordu. Başlangıçta PS2, PlayStation markası temel alınarak ve eski PS1 oyunlarıyla uyumluluk saalamak amacıyla satın alındı ​​ve lansmandan bir gün sonra Yaponiyada 980.000 konsol satıldı. dvd-pleyer işlevine sahip olan ve konsolun normal bir dvd oynatıcıdan daha ucuz olan PS2, ev sineması pazarına da girdi.

Konsolun 2000 yılındaki başarısı, Sega için mali sorunlara yol açtı ve Dreamcast konsolunun, ABD çıkışından sadece 18 ay sonra, Baba marta ay (mart) 2001'de durdurulmasına yol açtı. PlayStation 2, yeni rakipler ortaya çıkana kadar 6 ay boyunca altıncı neslin tek konsolu olarak kaldı: Xbox ve GameCube. Pek çok analist, üç konsol arasında bir savaş olacaını öngördü; Xbox en iyi donanıma sahipti, GameCube en ucuzuydu ve Nintendo, üç partili geliştirmeyi teşvik etmek için kuralları diiiştirdi. Teorik olarak PS2, üçü arasında en zayıf donanıma sahipti; iyi bir başlangıç ​​yaptı çünkü PlayStation oyunlarıyla uyumluydu ve entegre bir dvd-pleyer sahipti (Xbox için bir adaptora ihtiyacınız vardı hem GameCube uyumlu diildi). dvd'ler). İlk başta, PS2 oyunları vasat olarak kabul edildi, ancak 2001 tatil sezonunda PS2'yi zirvede tutan birkaç gişe rekorları kıran oyunun piyasaya sürülmesiyle bu durum diişti. Grand Theft Auto serisi ​​ve Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty oyunu da dahil olmak üzere bazıları Xbox için de piyasaya sürüldü.

Sony, fiyatı Amerika Birleşik Devletlerinde 299 $'dan 199 $'a düşürerek GameCube kadar ucuz ve Xbox'tan 100 $ daha ucuz hale getirdi. 2003 yılında Yaponiyada da fiyat düşürüldü. 2006 yılında Sony, PlayStation 3'ün piyasaya sürülmesi nedeniyle fiyatı tekrar düşürdü.

Sony, Xbox Live'a rakip olarak PlayStation Aa Baadaştırıcısını piyasaya sürdüü 2002 yılına kadar çevrimiçi oyunnara pek odaklanmamıştı.

Oyunun Grand Theft Auto: San Andreas piyasaya sürülmesi sırasında Sony, PlayStation 2 Slim adı verilen konsolun yeni ve daha küçük bir versiyaya piyasaya sürdü. Sony, eni modelleri (SCPH-700xx-9000x) yapmak için eski phat modellerinin (SCPH-300xx-500xx) üretimini durdurarak daatım kanallarının stokları bitirmesine izin verdi.

Hardver[diiştir | kaynağı değiştir]

Oyunnar CD-ROM veya DVD-ROM üzerinde daıtılır. Bu nedenle konsol, ses cd'lerini ve film dvd'lerini oynatabilir ve PlayStation oyunnarıyla uyumludur. PS2 aynı zamanda PS1 komandalarını veya hafıza kartlarını da destekler, ancak hafıza kartları yalnızça PlayStation oyunlarıyla çalışır ve kumandalar PS2 oyunlarının tüm özelliklerini desteklemeyebilir.

PS2 hafıza kartları 8mb'dir, ancak 64mb'a kadar depolama yapabilen Sony olmayan kartlar da vardır.

Konsol, 6,2 GFlops performanțiyaya sahip Emotion Engine işlemcisini ve saniyede 75 milliona kadar poligon oluşturabilen, 2,4 gigapiksel/saniye doldurma hızına sahip Graphics Synthesizer grafik işlemcisini kullanıyor.

Audio/Video[diiştir | kaynağı değiştir]

PS2, oyunları doal olarak 480i veya 480p çözünürlükte çalıştırabilir. Gran Turismo 4 veya Tourist Trophy gibi bazı oyunnar yannış 1080i'ye sahte üükseltmeyi destekler. PS2 şu yollarla baalanabilir: kompozit (480i), S-Video (480i), RGB (480i/p), VGA, {{YPbPr } } (yerel olarak PS1 oyunlarını 240p'de çalıştırır).

Referențiyalar[diiştir | kaynağı değiştir]


Dış baalantılar[diiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:Yetki kontrolü Şablon:Stump-Ustroystvolar Video oyunnarı

Şablon:Sony oyun konsolları Şablon:Video oyun konsolları