İçeriğe atla

MediaWiki:Prefswitch-main

Vikipediya saydından
Vikipedinin yeni dolaşım arayüzünden bir görüntü (genişlet)
Basit sayfa düzenleme arayüzünün görüntüsü (genişlet)
Bağlantı ekleme iletişim kutusunun görüntüsü

Wikimedia Vakfının Kullanıcı Deneyimi Takımı işleri sizin için kolaylaştırmak maksadıyla gönüllülerle birlikte çalışıyor. Sizinle, yeni bir görünüm ve basitleştirilmiş düzenleme özellikleri gibi, bazı geliştirmeleri paylaşmanın heyecanı içerisindeyiz. Geçen yıl yaptığımız kullanılabilirlik testine dayalı olan bu değişikliklerle, yeni katılanların kolay bir başlangıç yapabilmeleri planlanmıştır. Projelerimizin kullanılabilirliğini yükseltmek Wikimedia Vakfının önceliklerinden biridir, ileride daha çok güncelleştirme paylaşıyor olacağız. Ayrıntılı bilgi için, ilgili Wikimedia blog yazısını okuyun.

İşte değiştirdiklerimiz

  • Dolaşım: Sayfaları okuma ve düzenlemeye yönelik dolaşımı geliştirdik. Artık her sayfanın başındaki sekmeler, sayfaya mı yoksa tartışma sayfasına mı bakıyorsunuz ya da sayfayı okuyor musunuz değiştiriyor musunuz daha açık bir şekilde gösterecek.
  • Düzenleme araç çubuğu geliştirmeleri: Düzenleme araç çubuğunu daha kolay kullanım için yeniden düzenledik. Artık sayfaları düzenlemek daha kolay ve daha sezgisel.
  • Bağlantı sihirbazı: Harici sitelere veya diğer viki sayfalarına bağlantı vermenizi sağlayan kullanımı kolay bir araç.
  • Arama geliştirmeleri: Aradığınız sayfaya daha çabuk ulaşabilmeniz için arama önerilerimizi geliştirdik
  • Diğer yeni özellikler: Ayrıca tabloların yapımını kolaylaştırmak için bir tablo sihirbazı ve sayfa düzenlenmesini kolaylaştırmak için bul ve değiştir özelliği sunuyoruz.
  • Vikipedi logosu: Logomuzu güncelledik. Daha fazla bilgi için Wikimedia bloguna bakın.