Şablon:Gizli kod/belge

Vikipediya saydından

Bu gördüğünüz, Şablon:Gizli kod için bir belgeleme sayfasıdır. Doğrudan tek başına görüntülendiği zaman, bağlantıların kullandığı bazı değişkenler bozuk gözükebilir. Bu durum genellikle normaldir, bu değişkenler yerine doğrudan koda yazılmış (hard coded) sayfa adları veya URL'ler yazmayın.

Bu şablon, eklendiği hassas şablon sayfalarını düzenlemek isteyenleri uyarmak için yazılmış, basit bir ileti kutusudur. Bu şablon herhangi bir hassas şablon (yani ilk bakışta kolay anlaşılmayan, karmaşık yapıda, ileri düzey teknikler kullanan, ezoterik bir dile sahip, çeşitli teknikleri birarada kullanan, başka şablonlar için parametre işlevi gören, çeşitli çağrılar için bir işlev olması düşünülerek yapılmış, vb.) için hazırlanan belge yansayfasının (/doc) başına konabilir. İleti kutusuna ek olarak, bu şekilde katıştırıldığı şablonları

[[:Kategori:Hassas şablonlar|{{PAGENAME}}]]

satırı ile hassas şablonlar kategorisine ekler.

Kullanım[kaynağı değiştir]

Bu şablon herhangi bir şablonun /doc sayfasına eklendiğinde, <includeonly> etiketleri arasına yerleştirilmelidir çünkü bu şekilde uyarılar sadece içinde yeraldığı şablon sayfasında gözükecek, şablonu kullanan normal sayfalarda uyarı çıkmayacaktır. Yani /doc sayfasının baş tarafı şuna benzer olmalıdır:

{{Şablon belge sayfası}}
<includeonly>{{hassas şablon}}</includeonly>
<!-- LÜTFEN KATEGORİ ve INTERWIKILERİ BU SAYFANIN SONUNA EKLEYİN! -->

Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]

Documentation icon Şablon documentation[ekle]

</noinclude> : son derece fazla kullanılan (yüksek riskli) şablonların belgelerine konmak için

Documentation icon Şablon documentation[ekle]

</noinclude> : biraz daha düşük risk taşıyan şablonlar için