Dosye:PallasJupiter.GIF

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipediya saydından

PallasJupiter.GIF(590 × 514 piksel, fayl ölçüsü: 2,07 MB, MIME tipi: image/gif, döngüye girdi, 161 kare, 16 sn)


Wikimedia Commons logo Bu dosya Wikimedia Commons'da kullanılıyor . Dosyanın açıklaması aşağıdadır.
Commons serbest telifli medyaların bulundurulduğu bir medya havuzudur. Yardım edebilirsiniz.
Açıklama
English: The near 18:7 resonance pattern of Pallas with Jupiter only marches clockwise. It never halts and reverses course (i.e. librates). It shows the motion of Pallas in a rotating frame with a period equal to Jupiter's orbital period. (Jupiter is held basically stationary.) Jupiter (rotating frame) is the yellow ellipse at 10 o'clock, Mars is orange, the Earth-moon system is the blue and white. The orbit of Pallas is green if it is above the ecliptic, and red if it is below.
Italiano: L'animazione illustra la risonanza prossima a 18:7 di Pallade con Giove. Il moto di Pallade è mostratato in un sistema di riferimento rotante, con origine nel Sole (il punto centrale) e con periodo pari al periodo orbitale di Giove. Di conseguenza, la posizione di Giove rimane per lo più stazionaria, rappresentata dall'ellisse rosa in alto a sinistra.
Sono inoltre rappresentati il moto di Marte in arancione e del sistema Terra-Luna, in blu e bianco. Il moto di Pallade è verde quando sopra l'eclittica e rosso al di sotto di essa. Il fenomeno di risonanza procede in senso orario, non si verificano interruzioni, né inversioni (ovvero, non ci sono librazioni).
Tarih
Kaynak Frames generated with Gravity Simulator written by Tony Dunn.
Source GIF animation on server
Yazar Tony Dunn from the Gravity Simulator message board.
İzin
(Bu dosyanın tekrar kullanımı)
GPL

Bu ekran görüntüsü, yazılımın telif hakkına uygun bölümlerini veya görsellerini telif hakkıyla korunan içermez, veya yazar bunu bir özgür lisansı (bu bildirimin altında belirtilmelidir) kapsamında yayımlamıştır ve bu nedenle ekran görüntüleri, Wikimedia Commons lisanslama kurallarına uymaktadır. Özel lisansına göre özgürce kullanabilirsiniz. Özgür yazılım lisansı:

GNU head

Bu çalışma bir özgür yazılımdır; Özgür Yazılım Vakfı tarafından yayınlanan GNU Genel Kamu Lisansı altında veya sürüm 2 lisansı ya da sonraki herhangi bir lisan sürümü uyarınca; bu çalışmayı dağıtabilir ve/veya değiştirebilirsiniz. Bu çalışma faydalı olacağı ümidiyle, ancak belirli bir amaç için uygunluk veya ticari bir amaç dahil olmak üzere herhangi bir garanti verilmeden dağıtılmıştır. Detaylı bilgi için sürüm 2 ve GNU Gene Kamu Lisansı sürüm 3 sayfalarına bakabilirsiniz.

Not: ekran görüntüsü, programın parçası olmayan bir metin veya grafik gibi program kodunun doğrudan sonucu olmayan herhangi bir çalışmayı gösteriyorsa, bu iş için lisansı ayrı olarak belirtilmelidir.


Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.

Bu dosyada gösterilen öğeler

betimlenen Türkçe

kuruluşu Türkçe

30 Kırım ay 2008

Fayl istoriyası

Fayl istoriyasın görmää deyni Gün/Zaman bölümündeki dataları tıklayınız.

Gün/ZamanKüçük resimMasştablarKullanıcıKommentariya
Şindiki23.33, 31 Büük ay 200923.33, 31 Büük ay 2009 versiyası için küçültülmüş halı590 × 514 (2,07 MB)Kheider{{Information |Description = The near 18:7 resonance pattern of Pallas with Jupiter only marches clockwise. It never halts and reverses course (i.e. [[:e

Bu fayla page links baalantısı olan sayfalar:

Küresel dosya kullanımı

Aşağıdaki diğer vikiler bu dosyayı kullanır: