Türkiye cumhuriyeti kuruluşunun 81-ci yıldönümü bakıldı

Vikipediya saydından

Türkiye cumhuriyeti kuruluşunun 81-ci yıldönümü bakıldı

Türkiye Cumhuriyetinin 81-ci yıldönümünü kutlayarak, Türkiye Cumhuriyetinin Moldova Respublikasında Büükelçisi Fatma Fırat TOPÇUOĞLU Moldova hem Gagauziya politika, devlet hem kultura adamnarına, diplomatlara, işadamnara, halklar arası misiyalara deyni kendi tarafından Kişinöv Organ Zalında bir reçepţiya verdilär.

Reçepţiya iki devletin, Türkiye hem Moldova gimnaların çalmasınnan başladı.Reçepţiya açılışında söz tutarak Büükelçi Fatma Fırat TOPÇUOĞLU, ingiliz dilindä konuşarak, ilkin Türkiye Cumhuriyetinin kurulması için, sora da Türkiye hem Moldova arasında politika, ekonomika hem kultura ilişkileri için kısadan annattı.

Bundan kaarä özelliklän urguladı o olayı, ani İtaliyada Birleşik Evropa Konstituşiyasının proektı altında imza atan devletlerin arasında Türkiye da var oldu. Sözünün sonunda, Canabisi Türk dilinä geçip, Gagauziyanın Türkiye-Moldova arasında ilişkilerdä rolü için söledi.

Kendi sözünü başararak Büükelçi Fatma Fırat TOPÇUOĞLU teklif etti Türkiye Cumhuriyeti hem Türkiye-Moldova dostluu için birär filcan şampaniya buyurmaa.

Moldova tarafından söz Moldova industriya Bakanı sn. GARŞTÄ tuttu.Patrettä: Devlet Gimnası öter. (saadan sola) Türkiye Büükelçi Fatma Fırat TOPÇUOĞLU, Moldova İndustriya Bakanı sn. GARŞTÄ, Gagauziya Başkanı Georgiy TABUNŞÇİK.