Gagauziyaya Türkiye İşbirlii Kalkınma Agenstvosu yardımnarı devam edecek

Vikipediya saydından

Gagauziyaya Türkiye İşbirlii Kalkınma Agenstvosu yardımnarı devam edecek

TİKA (Türkiye İşbirlii Kalkınma Agenstvosu) çok yılar oldu Moldovaya hem Gagauziyaa yardım eder. Bu yıl yapılacek işlär için TİKA koordinatoru Nevzat EŞİLER annadêr.

- Nevzat bey, 2005-ci yılda büük proektları başarmaa düşünersiniz. Onnarın arasında angıları en önemlidir? Var üç önemli projemiz: su, saalık, GRT. Onnarın arasında en önemlisi, belli ki, – su projesi. Onun için Türkiye devleti büük yardımnar verdi hem verer. En tezdä 125 000 $ para geler. Arkadan taa 1 100 000 $ para gelecek.

Pek önemli projelerdän birisi da - Gagauziya Radio-Televiziyonu (GRT). Biz büük para hem teknik yatırımı GRTya yaptık. Bu uurda da çalışmalarımız devam edecek. Saalık uurunda ypılacek en büük proje – Komratta bir diagnostika bölümü. Şindilik oradakı poliklinikada bir odayı düzennedik.

Saalık proektlarına Valkaneş ihtärlar evini ekleyäbiliriz mi? Valkaneştä düzülän ihtärlar evi taa çok sosyal işidir. Ama orada insannarın saalıını korumak için çok işlär yapılacek. Kultura uurunda yardımnar devam edecek mi?

Belli ki. Kişinöv Devlet Universitetinin inglizçä-türkçä üürenmäk bölümünä üüredici yolladık. Onun harçlarını üstümüzä aldık. Valkaneşteki Gagauzlar ansamblisinä kostüm yardımı yaptıydık. Şindi 1500 $ instrument alacez.

Ukraynada yaşayan gagauzlara yardım yapêrsınız mı? Ukraynaya bakan başka bir koordinatorluumuz var. Ama bilerim, ani Odesadakı gagauzlara da TİKA yardım eder. Orada büük bir bilim toplantısı yapmaa deyni TİKA 3000 $ verecek.